Μαΐου 2012 | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Τυροπιτάκια 7 αστέρων

Καλημέρα και καλό μήνα!!!
Σήμερα έχουμε να κάνουμε με stars :)
Τραγανά, "7νόστημα" τυροπιτάκια, μοναδικά σε εμφάνιση!!
Το σχήμα το πήρα από ένα περσινό επεισόδιο της εκπομπής "chef στον αέρα" ,με καλεσμένο το Γιάννη Μπαξεβάνη. 
Η ζύμη είναι πάνω κάτω αυτή που χρησιμοποίησα και για τα "Πιτάκια με Χαλούμι".
Η γέμιση ήταν έμπνευση της στιγμής και πάντα σε σχέση με τα υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο μου.
Τελικό αποτέλεσμα : Υπέροχη τραγανή τρυφερή μπισκοτέ ζύμη, με πλούσια εξαίσια γευστική γέμιση!!

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
3 ½ κούπες αλεύρι
Φρέσκο φυσικό χυμό από 3 πορτοκάλια
1 σταγόνα εσάνς πορτοκάλι
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
50 γρ μαργαρίνη
¼  κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
350 γρ διάφορα τριμμένα τυριά (Έμενταλ, Κεφαλοτύρι, Μοτσαρέλα, Κασέρι Μυτιλήνης, Γραβιέρα Κρήτης, ξερό Ανθότυρο Κρήτης, Χαλούμι)
1 κτγ μπέικιν πάουντερ
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
Λίγο γάλα
Πιπέρι

1 αβγό για επάλειψη
Σουσάμι - μαυροκούκι

ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της ζύμης (αλεύρι μπέικιν αλάτι) με τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο.
Γυρνάμε το διακόπτη του μίξερ στη μικρή ταχύτητα και ζυμώνουμε για 3 λεπτά με τους γάτζους.
Προσθέτουμε το άρωμα και το χυμό λίγο λίγο, μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης με ένα μεγάλο πιρούνι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη (το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε τα πιττάκια μας).
Με τη βοήθεια του πλάστη τα ανοίγουμε σε μέτριο φύλλο χωρίς να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι στον πάγκο.
Βάζουμε στο κέντρο μικρή ποσότητα γέμισης και τα κλείνουμε ενώνοντας τις 3 πλευρές σε ισόπλευρο τριγωνάκι, με την ένωση προς τα πάνω.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα !
Αραιώνουμε το αβγό με λίγο νερό και το χτυπάμε με ένα μεγάλο πιρούνι
Αλείφουμε την πάνω πλευρά τους με το χτυπημένο μείγμα του αβγού και τα πασπαλίζουμε με  σουσάμι και μαυροκούκι
Τα ψήνουμε για ~20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν!!!!!!

Το υπέροχο λαμπερό κόκκινο κρασί που τα συνόδευσε ιδανικά, ήταν δωράκι για τη γιορτή μου από τους φίλους μου Άννα & Δημήτρη και τα βαρέλια της μοναδικής στο είδος της : "Ταβέρνα Λελούδας"!!