Σεπτεμβρίου 2009 | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

Tiramisu

tiramisu3_cucina
ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΙΑ

Υλικά
200 γρ τυρί Mascarpone
200 γρ κρέμα γάλακτος
80 γρ ζάχαρη άχνη
24 μπισκότα savoiardi (βλ. σχόλιο FoodJunkie)
6 φλιτζάνια καφέ espresso
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα

Μοσχαράκι κοκκινιστό

kokkinisto1UC
Υλικά
1,200 κιλό μοσχάρι (κιλότο ή ποντίκι) σε μικρές μερίδες
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΕΛΙΑ»
2 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 καρότα μικρά
¼ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
1 πράσινη πιπεριά
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 κούπα κρασί NECTAR SAMOS
1 φύλλο δάφνης
1 κτγ ζάχαρη
1 κτσ αλεύρι
1 κούπα ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Μαρμελάδα σύκο "του Τωνιού"

Καμπούσικη συνταγή, από τα χεράκια της Τώνιας



Γράφει η Τώνια :

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό νουα σε δίχτυ
3 μεγάλες πατάτες
λίγο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα πικάντικη
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες και κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι
καρύκευμα για χοιρινό
ρίγανη
δενδρολίβανο
μουστάρδα
κρασί SAMOS VIN DOUX
λεμόνι
λάδι

Cheesecake Top Model



Η συνταγή είχε αναρτηθεί πριν από 2 χρόνια στο ΜΠΑΛΟ, με "δανεική" φωτό!
Ήρθε η ώρα να επανορθώσω!!