LA MIA PIZZA! | una cucina

una cucina

Καλωσορίσατε στην κουζίνα μας!!
Εδώ, οι μυρωδιές, τα αρώματα, οι δοκιμές, οι εικόνες, οι προσδοκίες, ανταμώνουν αρμονικά και μας οδηγούν σε παράδεισο γευστικών ηδονών!
Δείτε και μόνοι σας ;)

food n' eros

LA MIA PIZZA!

10

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι
300 ml νερό
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. νιφάδες πουρέ πατάτας
1 κ.τ.γ. αλάτι
1 κ.τ.γ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. μαγιά σκόνη
Για τη σάλτσα
Ώριμες τομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη

Επί τω έργω

Ξεκινάμε τη διαδικασία 12 – 24 ώρες νωρίτερα !!! Είναι γνωστό άλλωστε ότι των φρονίμων τα παιδιά…

Ρίχνουμε και μια κλεφτή ματιά στο παρακάτω βιντεάκι!! Πολύ διαφωτιστικό:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τον πουρέ και το λάδι. Ρίχνουμε το νερό και το δουλεύουμε λίγο με το χέρι.
Το ζυμάρι που προκύπτει το βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων, αφήνουμε κενό χώρο, δένουμε καλά το άνοιγμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
1 ώρα πριν συντελεστεί η ιεροτελεστία, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με αλευρωμένα χέρια επίσης, τη χωρίζουμε στα 2. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι πιέζοντάς το λίγο με τις παλάμες μας και το διπλώνουμε σαν φακελάκι.
Τα αφήνουμε γύρω στα 20 λεπτά να πάρουν λίγο πάνω τους.
Λαδώνουμε 2 ταψιά πίτσας (γύρω στα 30 cm) και βάζουμε μέσα τα κομμάτια της ζύμης.
Με ελαφρά πίεση, κυρίως με τους καρπούς και τα ακροδάχτυλα παρατηρούμε ότι η ζύμη πολύ εύκολα καλύπτει τη λαδωμένη επιφάνεια του ταψιού.

Τα αφήνουμε για λίγο και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια ώριμες τομάτες αναμιγνύονται στο multi με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Ready!!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στη μεγαλύτερη θερμοκρασία του.
Απλώνουμε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης.
Καλύπτουμε τη σάλτσα με τριμμένη μοτσαρέλλα
Εδώ τώρα το λόγο έχει η «επιστήμη»!! Τα γούστα πολλά και περί ορέξεως…
Από τα κλασσικά ζαμπόν, γαλοπούλα, μανιτάρια, πιπεριά κλπ έως περισσεύματα άλλων μαγειρεμάτων που μας βρίσκονται στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο και αρχίζουμε να μετράμε μέχρι το 10 (σε λεπτά της ώρας)!!
Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε τις παγωμένες μπύρες και απολαμβάνουμε.




Καλή όρεξη!!

10 σχόλια : Leave Your Comments

  1. Mama mia!!!!!
    Τι βλέπουν τα ματάκια μου μεσημεριάτικα!!!
    Η ζύμη σου πολύ εντυπωσιακή με τις νιφάδες πουρέ πατάτας!
    Ναι, ναι, θα την φτιάξω!!
    Καλό μήνα και καλή βδομάδα να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρυζάλευρο και πατατάλευρο σε ζύμες που τηγανίζονται βάζω για να μην τραβάνε λάδι, στην πίτσα οι νιφάδες πατάτας σε τι ακριβώς βοηθούν, ξέρουμε;
    είναι και πολύ μικρή η ποσότητα, μήπως για να γίνει πιο τραγανή;

    πως να πούμε οχι σε μια πίτσα; έτσι κι αλλιώς η δίαιτα δεν είναι για μας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ πρωτότυπη η ζύμη σου με τις νιφάδες πατάτας. Μου αρέσει που μπορώ να κάνω τη ζύμη από την προηγούμενη! Θα δοκιμαστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρουσα η ζύμη, ιδιαίτερα το ότι μπορούμε να την φτιάξουμε από την προηγουμένη!!
    Κι εγώ έχω την απορία τι προσφέρουν οι νιφάδες πατάτες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΕΛΕΝΑ
    Καλησπέρα Λενιώ! Ευχαριστώ πολύ για τον ενθουσιασμό και τις ευχές! Ανταποδίδω με μεγάλη μου χαρά!!
    Φιλιά
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    Έχω διαβάσει ότι τα υλικά που έχουν άμυλο, προσθέτουν κόλλα στο ζυμάρι και πετυχαίνουμε καλύτερο δέσιμο προκειμένου να δημιουργηθούν μεγαλύτερα κενά στο ψήσιμο. Έχουν δοκιμάσει και με ρυζάλευρο αλλά για τη ζύμη της πίτσας οι ειδικοί, προτείνουν νυφάδες πουρέ. Μπορείς να το παραλείψεις άλλωστε 8 γραμ. είναι όλο κι όλο, αλλά πίστεψέ με έχει διαφορά ;)
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @big mama
    Καλησπερίζω και περιμένω σχετικά σχόλια άμα τη δοκιμή!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ξανθή
    Καλησπέρα και καλώς όρισες!! Ευχαριστώ για τα σχόλια. Ελπίζω να σε έχω καλύψει σχετικά με την πατάτα, παραπάνω
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πωπω! τι πίτσα είναι αυτή!!!
    Μου άρεσε και το βιντεάκι με το ψωμί. Θα τα φτιάξω και τα δύο και θα σου πω :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ
    Έχω διαβάσει ότι τα υλικά που έχουν άμυλο, προσθέτουν κόλλα στο ζυμάρι και πετυχαίνουμε καλύτερο δέσιμο προκειμένου να δημιουργηθούν μεγαλύτερα κενά στο ψήσιμο. Έχουν δοκιμάσει και με ρυζάλευρο αλλά για τη ζύμη της πίτσας οι ειδικοί, προτείνουν νυφάδες πουρέ. Μπορείς να το παραλείψεις άλλωστε 8 γραμ. είναι όλο κι όλο, αλλά πίστεψέ με έχει διαφορά ;)
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δοκίμασαν και είπαν